Brambory s houbami na víně
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 125gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno červené
- 85mililitrůHovězí vývar základní
- 130gramůHouby čerstvé
- 1lžíceKoriandr mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůBrambory rané
- 80gramůŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
401 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo. Nové brambory opereme ve vodě a nakrájíme na půlky. Máme-li větší brambory, můžeme je pokrájet na čtvrtky. Restujeme na másle asi 7 minut.
- 2Podlijeme vínem, vývarem a přisypeme šalotku, kterou jsme si nakrájeli na čtvrtky. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni půl hodiny.
- 3Do pokrmu přimícháme pokrájené čerstvé houby, okořeníme koriandrem a ještě 5 minut povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.