Brambory s játry
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 400gramůJátra vepřová
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 4lžíceOlej rostlinný
- 3kusyVejce slepičí
- 3špetkyChilli koření mleté
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Játra očistíme a rozkrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno.
- 2Brambory uvaříme ve slupce, každou v půlce rozlomíme, potřeme sádlem, položíme na plech a upečeme dozlatova.
- 3Mezitím na oleji zpěníme cibuli, přidáme játra, kmín a zhruba deset minut za stálého míchání restujeme. Poté přelijeme rozšlehanými vejci, osolíme, posypeme chilli kořením a promícháme a chvilku smažíme.
- 4Játra podáváme s pečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.