Brambory s mozzarellou a sušenými rajčátky
40 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 150gramůMozzarella
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 40gramůSýr Parmezán
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
18 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1cm silné. Zelné listy (8-12 ks) vložíme na 5 minut do vařící vody, zchladíme a necháme okapat.
- 2Sušená rajčata najemno nakrájíme a promícháme s nastrouhaným sýrem, tymiánem, solí, pepřem a olejem.
- 3Polovinu listů rozložíme a střídavě na ně klademe plátky brambor a na tenké plátky nakrájenou mozzarellu. Okraje musí zůstat volné. Na brambory naneseme směs oleje a rajčat a přikryjeme druhým zelným listem. Spodní a horní list spojíme párátkem.
- 4Pokrm grilujeme na roštu při mírné teplotě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.