Brambory s ochucenou majonézou
28 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory rané
- 4lžícePetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
59 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
55 mg
Postup přípravy
- 1Nové brambory omyjeme a případně oloupeme. Vložíme je do hluboké nádoby a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 18 minut.
- 2Ze žloutku a oleje vymícháme majonézu (olej ke žloutku přiléváme jen velmi zvolna a za stálého míchání). Přidáme utřený česnek, nasekanou petrželku a přilijeme smetanu. Vše promícháme.
- 3Vařené brambory podáváme přelité ochucenou majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.