Brambory s paprikou a smetanou

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaSůl
    • 1kilogramBrambory
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
724 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme na jemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme nakrájenou cibuli a plátky brambor, dokud cibule nezačne mít zlatavou barvu. Pak přisypeme papriku, vše zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, promícháme a dusíme pod pokličkou, dokud brambory nezměknou (přibližně 15 minut).
  • 3
    Vývar z pánve slijeme do hrnce. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k vývaru, za stálého míchání necháme přejít varem.
  • 4
    Omáčku pak znovu nalijeme na brambory s cibulí a necháme společně prohřát.
  • 5
    Podáváme jako hlavní jídlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.