Brambory s parmezánem a plátky slaniny
80 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůMuškátový oříšek
- 30gramůPetržel - nať
- 80gramůAnglická slanina
- 20mililitrůOlej stolní
- 2litryVoda pitná
- 1300gramůBrambory rané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
456 mg
Postup přípravy
- 1Brambory podélně rozpůlíme, zalijeme vodou a mírně osolíme. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2V mělké misce smícháme parmezán, muškátový oříšek a petrželku. Ve směsi obalíme kousky brambor, přebytečnou směs oklepeme.
- 3Na pekáč nalijeme trochu oleje a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na cca 200 °C. Do pekáče naskladáme brambory a dáme do trouby. Pečeme 30 minut. Brambory jednou obrátíme.
- 4Na brambory rozložíme slaninu a necháme 15 minut zapéct. Osušíme přebytečný tuk a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.