Brambory s petrželkou
40 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 1000gramůBrambory rané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a rozpůlíme.
- 2Omytou a osušenou petrželku najemno nasekáme. Rozehřejeme máslo, přidáme do něj polovinu petrželky a vsypeme horké brambory. Krátce je v másle promícháme, osolíme a nakonec posypeme zbylou petrželkou.
- 3Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 9. 2015
Brambory s petrželkou
Klasická příloha, která je velmi jednoduchá. Na tomto receptu není co pokazit:-) Brambory můžeme rovnou oloupat a poté rozpůlené dát vařit. Pro pikantní příchuť, lze do brambor přidat půl lžičky mletého pepře.