Brambory s petrželkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a rozpůlíme.
  • 2
    Omytou a osušenou petrželku najemno nasekáme. Rozehřejeme máslo, přidáme do něj polovinu petrželky a vsypeme horké brambory. Krátce je v másle promícháme, osolíme a nakonec posypeme zbylou petrželkou.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 9. 2015
Brambory s petrželkou
Klasická příloha, která je velmi jednoduchá. Na tomto receptu není co pokazit:-) Brambory můžeme rovnou oloupat a poté rozpůlené dát vařit. Pro pikantní příchuť, lze do brambor přidat půl lžičky mletého pepře.