Brambory s vejci a brynzou
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 100gramůSýr Brynza
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Natvrdo uvaříme 3 vejce, oloupeme a nasekáme. Zbývající vejce rozmícháme do mléka.
- 3Vymažeme zapékací mísu a vkládáme do ní střídavě vrstvy brambor a vajec, zasypáváme brynzou a prokládáme vločkami másla.
- 4Zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a 30 minut zapékáme.
- 5Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.