Brambory se slaninou a jalovcem
140 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo
- 4kusyŠalotka
- 175gramůUzená slanina bez kůže
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Vápník
106 mg
Postup přípravy
- 1Na rozpuštěném másle zvolna dusíme oloupanou, nasekanou šalotku doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a ještě několik minut dusíme.
- 2Na dno kameninového kastrolu vsypeme vrstvu šalotky, slaniny a oloupaných, na plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme, přidáme trochu nadrcených jalovčinek a vrstvy opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Podlijeme vodou, kastrol přikryjeme fólií a vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia. Brambory pečeme nejméně 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.