Brambory se slaninou a jalovcem

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Vápník
106 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpuštěném másle zvolna dusíme oloupanou, nasekanou šalotku doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a ještě několik minut dusíme.
  • 2
    Na dno kameninového kastrolu vsypeme vrstvu šalotky, slaniny a oloupaných, na plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme, přidáme trochu nadrcených jalovčinek a vrstvy opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Podlijeme vodou, kastrol přikryjeme fólií a vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia. Brambory pečeme nejméně 2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.