Brambory se slaninou a sušenými jablky
95 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůAnglická slanina
- 600gramůBrambory
- 8gramůSůl
- 250gramůKřížaly (sušená jablka)
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Sušená jablka zalijeme teplou vodou a necháme přes noc namočit. Druhý den přidáme slaninu v celku a hodinu povaříme zakryté na mírném ohni. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a v půlce vaření přidáme k jablkům a slanině a společně uvaříme doměkka. Slaninu vyjmeme a nakrájíme na plátky, vodu slijeme, brambory s jablky protřeseme, osolíme a poklademe plátky másla.
- 2Rozdělíme na talíře a na ně navršíme plátky slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.