Brambory se šťávou z kysaného zelí
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramyBobkový list
- 3gramyPepř černý celý
- 500mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůŠťáva z kysaného zelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, posypeme moukou, promícháme a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Zalijeme vodou, přidáme brambory, osolíme, přidáme celý pepř, bobkový list, přilijeme šťávu z kysaného zelí a vaříme doměkka. Odstraníme kuličky pepře, bobkový list, brambory rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.