Brambory se zelím a houbami
50 min.
Ingredience
- 100gramůBrambory vařené ve slupce
- 20gramůCibule
- 200gramůHouby čerstvé
- 100gramůZelí kysané
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
9 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky.
- 2V kastrolu na oleji zpěním oloupanou, nsekanou cibuli, přidáme houby, kmín, sůl a pepř. Krátce osmahneme, přidáme kysané zelí, podlijeme vodou a za občasného míchání podusíme.
- 3Na dno zapékací misky urovnáme plátky brambor, osolíme je a pokryjeme podušenou směsí.
- 4Vejce, bílky a mléko rozšleháme, přidáme nasekaný korp a vlijeme do zapékací mísy.
- 5Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.