Brambory smažené s cibulí a slaninou
20 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory vařené ve slupce
- 40gramůAnglická slanina
- 80gramůCibule
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 25gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z vařených brambor odstraníme slupku a nakrájíme na silnější plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na tenká kolečka, která ještě překrojíme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a orestujeme, přidáme kousek másla a jakmile se rozpustí, přisypeme brambory s cibulí. Promícháme, osolíme, opepříme a smažíme dozlatova.
- 3Podáváme jako teplou přílohu k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.