Brambory v koprové omáčce
50 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKopr čerstvý
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Krátce v ní osmažíme jemně nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem a smetanou. Vše osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru, nasekaný kopr, ocet a dobře provaříme.
- 2Do omáčky vložíme ve slupce vařené, oloupané brambory a vše ještě krátce povaříme. Omáčku necháme několik minut táhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.