Brambory v solné krustě

135 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Vápník
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pro přípravu pokrmu vybereme hezké a nepoškozené brambory, které pečlivě vydrbeme kartáčkem.
  • 2
    Smícháme sůl s bylinkami a kořením. Na dno zapékací nádoby přesypeme cca 3 cm této směsi. Na sůl naskládáme připravené brambory, které se nesmí navzájem dotýkat.
  • 3
    Zasypeme zbytkem soli tak, aby byly brambory zcela zakryté.
  • 4
    Pečeme při 190 °C cca 2 hodiny.
  • 5
    Při pečení se ze soli stane tvrdá krusta, kterou budeme muset rozbít kladívkem.
  • 6
    Brambory se skvěle hodí jako příloha k pečenému kuřeti či rybě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.