Brambory vařené s brynzou
23 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 150gramůSlanina vepřová
- 200gramůSýr Brynza
- 10gramůSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Vápník
62 mg
Postup přípravy
- 1Syrové brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno.
- 2V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, zmírníme oheň na minimum a lžící vkládáme strouhané brambory postupně do vroucí vody. Chvíli lžíci s bramborami podržíme ve vodě, aby se brambory nerozdělily. Jakmile brambory drží u sebe, lžíci vyndáme a postup opakujeme. Povaříme asi 10 minut, bramborové kousky scedíme, rozdělíme na talíře a posypeme rozdrobenou brynzou. V pánvi necháme rozškvařit na malé nudličky nakrájenou slaninu a pokrm na talíři slaninou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.