Brambory vařené s brynzou

23 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Vápník
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, zmírníme oheň na minimum a lžící vkládáme strouhané brambory postupně do vroucí vody. Chvíli lžíci s bramborami podržíme ve vodě, aby se brambory nerozdělily. Jakmile brambory drží u sebe, lžíci vyndáme a postup opakujeme. Povaříme asi 10 minut, bramborové kousky scedíme, rozdělíme na talíře a posypeme rozdrobenou brynzou. V pánvi necháme rozškvařit na malé nudličky nakrájenou slaninu a pokrm na talíři slaninou přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.