Brambory zapečené s čedarem a hermelínem
40 min.

Ingredience
- 100gramůSýr Čedar
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 25gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory rané
- 160gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
168 mg
Postup přípravy
- 1Nové brambory důkladně omyjeme i se slupkou, vložíme do trouby a ve slupce upečeme. Brambory rozpůlíme, dužinu potřeme utřeným česnekem se solí, brambory vyskládáme do máslem vymaštěného pekáčku, hermelín nakrájíme na plátečky a poklademe jím brambory v pekáčku. Čedar nastrouháme a brambory ještě zasypeme. Pekáček vložíme do trouby a zapékáme přibližně 10 minut.
- 2Brambory se sýrem upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.