Brambory zapečené s čedarem a hermelínem

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
168 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nové brambory důkladně omyjeme i se slupkou, vložíme do trouby a ve slupce upečeme. Brambory rozpůlíme, dužinu potřeme utřeným česnekem se solí, brambory vyskládáme do máslem vymaštěného pekáčku, hermelín nakrájíme na plátečky a poklademe jím brambory v pekáčku. Čedar nastrouháme a brambory ještě zasypeme. Pekáček vložíme do trouby a zapékáme přibližně 10 minut.
  • 2
    Brambory se sýrem upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.