Brambory zapečené s houbovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůHouby čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 16% (pochoutková)
- 750gramůBrambory rané
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, zalijeme osolenou vroucí vodou a uvaříme.
- 2Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji se smetanou a přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, sůl a citronovou šťávu. Povaříme dohusta.
- 3Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou, vložíme je do zapékací mísy, zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a pokapeme máslem.
- 4Pokrm dáme zapéci do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.