Brambory zapečené s hříbky a sýrem
60 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory rané
- 300gramůHříbky čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Čedar
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nové brambory i se slupkou dobře omyjeme pod tekoucí vodou, vložíme do trouby a pečeme asi 15 až 20 minut. Mezitím očistíme hříbky nebo jiné tvrdší houby, nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky hříbků, osmahneme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, rychle promícháme a odstavíme. Pečené brambory přepůlíme, vyskládáme do zapékací misky, pokryjeme houbovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme přibližně čtvrt hodiny.
- 2Brambory naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.