Brambory zapečené s mletým masem
75 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 700gramůBrambory
- 1špetkaPepř 4 barev
- 2kusyPaprika zelená
- 70gramůSýr Parmezán
- 500gramůMaso mleté - mix
- 5lžicOlej rostlinný
- 70gramůProtlak rajčatový
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
43 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme celé brambory i se slupkou ve slaném nálevu. Vaříme 10 minut, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Vychlazené brambory oloupeme.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Orestujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak a opékáme další tři minuty. Přidáme mleté maso, na proužky nakrájenou papriku a opékáme 10 minut. Osolíme a opepříme. Sundáme z ohně.
- 3Brambory nakrájíme na plátky a smícháme se směsí z pánve. Dáme do pekáče a v rozehřáté troubě pečeme 15 minut.
- 4Servírujeme posypané strouhaným Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.