Brambory zapečené s mletým masem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
43 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme celé brambory i se slupkou ve slaném nálevu. Vaříme 10 minut, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Vychlazené brambory oloupeme.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Orestujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak a opékáme další tři minuty. Přidáme mleté maso, na proužky nakrájenou papriku a opékáme 10 minut. Osolíme a opepříme. Sundáme z ohně.
  • 3
    Brambory nakrájíme na plátky a smícháme se směsí z pánve. Dáme do pekáče a v rozehřáté troubě pečeme 15 minut.
  • 4
    Servírujeme posypané strouhaným Parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.