Brambory zapečené s rajčaty a masem II
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramBrambory vařené
- 2lžíceTuk
- 500gramůRajčata
- 3lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 300gramůVepřové maso pečené
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
54 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme spolu s bramborami na plátky. Maso jemně nasekáme.
- 2Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na polovině tuku, přidáme 4 lžíce strouhanky a opět osmahneme.
- 3Do zapékací mísy vrstvíme brambory, maso, rajčata a každou vrstvu osolíme a posypeme opraženou strouhankou s cibulí. Horní vrstva je bramborová, pokapeme tukem a dáme do předehřáté trouby zapéci.
- 4Jakmile se pokrm začne péci, přelijeme jej osoleným mlékem s rozkvedlanými vejce a pečeme ještě půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.