Brambory zapečené s uzeným bůčkem a tvarohem
40 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 500gramůTvaroh tvrdý
- 200gramůVepřový bok uzený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůSádlo škvařené
- 10gramůSůl
- 3gramyKmín drcený
- 120gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
30 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, bůček na kostičky, tvrdý tvaroh nastrouháme nahrubo. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme kostičky bůčku a osmahneme dozlatova. Pekáček vymastíme máslem, na dno položíme třetinu brambor, posypeme solí, drceným kmínem, polovinou tvarohu, třetinou osmahnutého bůčku, zakryjeme druhou třetinou brambor, znovu osolíme, okmínujeme, posypeme zbytkem tvarohu, druhou třetinou bůčku a poslední vrstvou budou zbylé brambory, které polijeme zbytkem bůčku i se sádlem z pánve, pekáček vložíme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme asi 25 minut.
- 2Brambory naporcujeme, upravíme na talíře a doplníme kyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.