Brambory zapečené s uzeným bůčkem a tvarohem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
30 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, bůček na kostičky, tvrdý tvaroh nastrouháme nahrubo. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme kostičky bůčku a osmahneme dozlatova. Pekáček vymastíme máslem, na dno položíme třetinu brambor, posypeme solí, drceným kmínem, polovinou tvarohu, třetinou osmahnutého bůčku, zakryjeme druhou třetinou brambor, znovu osolíme, okmínujeme, posypeme zbytkem tvarohu, druhou třetinou bůčku a poslední vrstvou budou zbylé brambory, které polijeme zbytkem bůčku i se sádlem z pánve, pekáček vložíme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme asi 25 minut.
  • 2
    Brambory naporcujeme, upravíme na talíře a doplníme kyselou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.