Brambory zapečené s uzeným masem
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1kilogramBrambory vařené
- 300gramůMoravské uzené maso
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Maso drobně nasekáme.
- 2Vymastíme zapékací mísu, klademe do ní vrstvu brambor, osolíme a opepříme, vložíme vrstvu nasekaného masa, vrstvy opakujeme. Pokapeme tukem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 10 minut.
- 3Poté zalijeme vejci, ušlehanými s osoleným mlékem, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme do růžova půl hodiny.
- 4Zapečené brambory podáváme jako samostatný pokrm se saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 2. 2016
Brambory zapečené s uzeným masem
Chválím, doporučuji a dávám palec nahoru.Připravovala jsem jak je psáno v poznámce, že jsem brambory smíchala s uzeným masem. Tento recept by se ještě dal vylepšit tím, že se přidá trochu na oleji orestované cibulky, ale pouze do sklovita.🙂