Brambory zapečené se smetanou a parmezánem
110 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1kilogramBrambory
- 500mililitrůSmetana na vaření
- 2kusyPórek
- 2lžičkyKoření na pizzu
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 2,5lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z pórku odstraníme tmavé vnější listy, opláchneme ho studenou vodou. Rozpůlené, nadrobno nakrájené kousky 3-4 minuty restujeme na rozpuštěném másle.
- 2Máslem nebo olejem vymažeme větší zapékací misku a začneme do ní vrstvit suroviny. Na dno dáme vrstvu z poloviny sladkých a konzumních brambor nakrájených na tenké plátky, vrstvu orestovaného pórku a zbylou půlku sladkých a konzumních brambor.
- 3Takto připravené brambory zalijeme směsí, připravenou ze smetany, koření na pizzu a drůbežího vývaru, zasypeme nastrouhaným parmazánem a muškátovým oříškem, opepříme. Pečeme 60-90 minut v troubě na 200°C. Pokud brambory rychle na povrchu hnědnou, přikryjeme je alobalem, aby se nespálily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.