Brambory zapečené se zelím a klobásou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na jemně nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou klobásu a vše osmahneme.
  • 2
    Zelí napolo uvaříme, necháme okapat a drobně nasekáme.
  • 3
    Vymastíme zapékací mísu, vysypeme strouhankou a pokládáme vrstvu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, poté zelí s klobásou a navrch opět brambory. Brambory opět osolíme.
  • 4
    Pokrm vložíme do předehřáté trouby a jakmile se začne péci, přilijeme vejce ušlehaná do pěny s osoleným mlékem a vše dopečeme.
  • 5
    Během pečení povrch mastíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.