Brambory zapečené se zelím a klobásou
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůBrambory vařené
- 80gramůAnglická slanina
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 250gramůKlobása uzená
- 1špetkaSůl
- 1lžíceStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 2šálkyMléko polotučné
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na jemně nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou klobásu a vše osmahneme.
- 2Zelí napolo uvaříme, necháme okapat a drobně nasekáme.
- 3Vymastíme zapékací mísu, vysypeme strouhankou a pokládáme vrstvu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, poté zelí s klobásou a navrch opět brambory. Brambory opět osolíme.
- 4Pokrm vložíme do předehřáté trouby a jakmile se začne péci, přilijeme vejce ušlehaná do pěny s osoleným mlékem a vše dopečeme.
- 5Během pečení povrch mastíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.