Brambůrky osmažené vcelku
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3špetkySůl
- 3litryVoda pitná
- 3litryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6775 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
750 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
98 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oškrábeme malé brambory. Vložíme je do hrnce s vodou, vodu osolíme a brambory asi 10 minut předvaříme. Necháme je okapat na utěrce.
- 2Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej na 180°C. Postupně v něm osmažíme všechny brambůrky asi 10 minut. Vyndáme je a necháme 10 minut okapat. Osolíme a servírujeme je.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.