Bratříčkova polévka
60 min.
Ingredience
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůČočka jedlá
- 50gramůFazole vařené
- 80gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 50gramůHrách loupaný
- 1kusČesnek
- 20gramůSádlo škvařené
- 50gramůJečné kroupy
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
310 mg
Postup přípravy
- 1Přes noc namočíme hrách, čočku a fazole do studené vody.
- 2Druhý den je v této vodě uvaříme.
- 3Před dovařením přidáme čistou nastrouhanou zeleninu, jíšku, ochutíme majoránkou, osolíme a necháme dovařit. Lze přisypat i uvařené kroupy. K lepší chuti můžeme přidat česnek.
- 4Jíšku si připravíme ze sádla a mouky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.