Brněnské plněné telecí řízky
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 150gramůŠunka dušená
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůKapie
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1decilitrVoda pitná
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
20 mg
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Šunku rozkrájíme na kostičky. Sterilované kapie necháme okapat a pak je nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- 2Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, šunku a kapie. Pak do pánve přimícháme rozšlehaná vajíčka, směs podle chuti opepříme a osolíme, pak ji rozprostřeme na plátky masa. Ty přehneme, okraje sklepneme paličkou a zajistíme párátky.
- 4Do pánve přidáme sádlo, rozehřejeme ho a připravené plněné řízky v něm opečeme z obou stran dozlatova. Během pečení maso poléváme pivem.
- 5Měkké řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme trochou vody, osolíme, promícháme a ještě krátce ji převaříme.
- 6Řízky na talířích přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.