Brněnské roštěnky
55 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
562 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, na okraji nařízneme a osolíme.
- 2Na koncích každou roštěnku nakrojíme jako kapsu a do otvoru vsuneme půlku rozkrojeného česneku. Na středu protkneme 2 proužky slaniny.
- 3Maso poprášíme moukou a na oleji po obou stranách opečeme. Potom přidáme na proužky nakrájenou cibuli, opečeme ji s masem a mírně podlijeme. Dusíme doměkka.
- 4Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.