Brněnský drak s pečeným bramborem

50 min.
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
35 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Vápník
107 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme vcelku 20 minut. Poté jejich slupku nařežeme do kříže a pečeme 10 minut na 220 °C.
  • 2
    Vepřové maso rozřízneme na dva plátky, každý osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi z obou stran a pak i s výpekem přidáme na 10 minut přikryté do trouby k bramborám.
  • 3
    Výpek z masa svaříme na polovinu.
  • 4
    Na dva talíře rozdělíme brambory a plátky masa, zalijeme omáčkou. Maso ještě ozdobíme kečupem a hořčicí a na každý plátek dáme lžičku strouhaného křenu nebo křenexu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.