Brněnský drak s pečeným bramborem
50 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 300gramůVepřová plec
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceKečup
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 2lžičkyKřen
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
35 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Vápník
107 mg
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme vcelku 20 minut. Poté jejich slupku nařežeme do kříže a pečeme 10 minut na 220 °C.
- 2Vepřové maso rozřízneme na dva plátky, každý osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi z obou stran a pak i s výpekem přidáme na 10 minut přikryté do trouby k bramborám.
- 3Výpek z masa svaříme na polovinu.
- 4Na dva talíře rozdělíme brambory a plátky masa, zalijeme omáčkou. Maso ještě ozdobíme kečupem a hořčicí a na každý plátek dáme lžičku strouhaného křenu nebo křenexu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.