Brokolice se žloutkovým dipem

30 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme vařit vodu do které vsypeme půl lžičky soli. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 10 minut, dokud není měkká, poté ji přemístíme do studené vody a scedíme.
  • 2
    Do menšího kastrolu dáme žloutky, ocet, mirin, cukr, dashi a za stáleho míchání povaříme cca 4 minuty. Omáčku odstavíme, necháme zchladnout.
  • 3
    Brokolici rozdělíme na talíře a přelijeme žloutkovým dipem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.