Brokolice se žloutkovým dipem
30 min.
Ingredience
- Dip
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50mililitrůOcet rýžový
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceGranule dashi
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vařit vodu do které vsypeme půl lžičky soli. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 10 minut, dokud není měkká, poté ji přemístíme do studené vody a scedíme.
- 2Do menšího kastrolu dáme žloutky, ocet, mirin, cukr, dashi a za stáleho míchání povaříme cca 4 minuty. Omáčku odstavíme, necháme zchladnout.
- 3Brokolici rozdělíme na talíře a přelijeme žloutkovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.