Broskev s malinovým sirupem a vanilkovou zmrzlinou
45 min.
Ingredience
- 4kusyBroskve
- 150gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusCitrony
- 250gramůMaliny
- 2centilitryMalinová pálenka
- 2lžíceCukr moučkový
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
9 g
Cukr
87 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme si vodu a ve vroucí vodě spaříme broskve. Zchladíme je studenou vodou. Oloupeme z nich slupku. Rozpůlíme je a odstraníme z nich pecku.
- 2Do hrnce vlijeme 500 ml vody a přidáme cukr. Přivedeme oslazenou vodu k varu. Nakrojíme podélně vanilkový lusk a vyškrábeme z něho dřeň. Lusk i vyškrábanou dřeň přidáme do sladkého roztoku a přilijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Všechno vaříme do zhoustnutí.
- 3Rozpůlené broskve vložíme do vanilkového sirupu a vaříme 3-5 minut podle toho, jak jsou zralé.
- 4V mixéru rozmixujeme maliny společně se 3 lžícemi cukru. Prolisujeme přes síto. Přidáme pálenku.
- 5Talířky posypeme cukrem a doprostřed dáme 2 kopečky zmrzliny. Ke každému z nich dáme půlku broskve a přidáme malinovou šťávu.
- 6Opražíme si mandlové lupínky, kterými dezert posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.