Broskev s malinovým sirupem a vanilkovou zmrzlinou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
9 g
Cukr
87 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme si vodu a ve vroucí vodě spaříme broskve. Zchladíme je studenou vodou. Oloupeme z nich slupku. Rozpůlíme je a odstraníme z nich pecku.
  • 2
    Do hrnce vlijeme 500 ml vody a přidáme cukr. Přivedeme oslazenou vodu k varu. Nakrojíme podélně vanilkový lusk a vyškrábeme z něho dřeň. Lusk i vyškrábanou dřeň přidáme do sladkého roztoku a přilijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Všechno vaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Rozpůlené broskve vložíme do vanilkového sirupu a vaříme 3-5 minut podle toho, jak jsou zralé.
  • 4
    V mixéru rozmixujeme maliny společně se 3 lžícemi cukru. Prolisujeme přes síto. Přidáme pálenku.
  • 5
    Talířky posypeme cukrem a doprostřed dáme 2 kopečky zmrzliny. Ke každému z nich dáme půlku broskve a přidáme malinovou šťávu.
  • 6
    Opražíme si mandlové lupínky, kterými dezert posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.