Broskve gratinované s kuřecím ragú s modrým sýrem
50 min.
Ingredience
- 600gramůSalát ledový
- 1kusCitrony
- 3lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaCukr krupice
- 50mililitrůDžus hruškový
- 2kusyBroskve
- 300gramůKuřecí prsa
- 2kusyŠalotka
- 1špetkaPepř bílý
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 250mililitrůVíno červené
- 4kusyHrušky
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
16 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé saláty očistíme, odstraníme svrchní listy a na krátkou dobu namočíme do ledové vody. Po vyjmutí necháme okapat na sítu, odstraníme středy a listy natrháme. Na dresink smícháme šťávu vymačkanou z 1 citronu s balsamicem, oříškovým olejeme a špetkou cukru. Nakonec přidáme hruškový džus. Dle chuti dosolíme.
- 2Zralé broskve omyjeme, nařízneme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a vnitřky částečně vydlabeme. Dužinu pokrájíme na malé kostičky.
- 3Na ragú očistíme a omyjeme maso a nakrájíme na kostičky. Šalotku najemno nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme maso a krátce orestujeme. Ochutíme bílým pepřem, přimícháme pokrájené broskve, odstavíme a přidáme nakrájený modrý sýr. Směsí naplníme vydlabené broskve, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 190°C gratinujeme cca 10 minut.
- 4Na dekoraci použijeme hrušky, oloupeme je, okrájíme na menší velikosti, vložíme do vroucího červeného vína a necháme společně projít varem. Poté odstavíme a do mírného vychladnutí marinujeme ve víně.
- 5Do středu každého talíře navrstvíme salát, na něj rozdělíme broskve a pokropíme hruškovým dresinkem. Dozdobíme hruškami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.