Broskve Melba
50 min.
Ingredience
- 600gramůBroskve
- 1700gramůCukr moučkový
- 1kusVanilkový lusk
- 500gramůMaliny
- 100mililitrůVoda pitná
- 1000gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1530 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
342 g
Vláknina
8 g
Cukr
324 g
Postup přípravy
- 1Broskve spaříme vařící vodou a oloupeme slupky.
- 22 litry vody smícháme s 1500 g cukru a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a svaříme do sirupu.
- 3Poté přidáme oloupané broskve a vaříme 20 minut.Vaříme na mírném plameni.
- 4Uvařené broskve vyjmeme, přendáme do větší nádoby a zalijeme vychladlým sirupem. Zakryté macerujeme 48 hodin.
- 5Maliny omyjeme a rozmixujeme se 100 ml vody a 200 g moučkového cukru na pyré.
- 6Zmrzlinu servírujeme s jednou broskví, přelitou malinovým pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.