Broskve s červeným vínem
50 min.
Ingredience
- 6kusůBroskve
- 750mililitrůVíno červené
- 70gramůCukr krupice
- 1kusSkořice celá
- 2kusyHřebíček
- 6lžicZmrzlina vanilková
- 1kusMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Broskve oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do nákypové formy.
- 2Víno, 50 g cukru, skořici a hřebíčky zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Směsí zalijeme broskve, formu přikryjeme alobalem a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. V polovině pečení broskve obrátíme, odstraníme alobal a vyjmeme koření.
- 3Broskve posypeme zbylým cukrem, vložíme na 2 minuty pod gril, aby cukr zkaramelizoval a necháme vychladnout.
- 4Broskve upravíme na talířky, zalijeme vínem a ozdobíme mátou.
- 5Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.