Broskve s červeným vínem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do nákypové formy.
  • 2
    Víno, 50 g cukru, skořici a hřebíčky zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Směsí zalijeme broskve, formu přikryjeme alobalem a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. V polovině pečení broskve obrátíme, odstraníme alobal a vyjmeme koření.
  • 3
    Broskve posypeme zbylým cukrem, vložíme na 2 minuty pod gril, aby cukr zkaramelizoval a necháme vychladnout.
  • 4
    Broskve upravíme na talířky, zalijeme vínem a ozdobíme mátou.
  • 5
    Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.