Broskve s karamelem
45 min.
Ingredience
- 600mililitrůZmrzlina vanilková
- 300gramůBroskve
- 60gramůCukr moučkový
- 30gramůMandle
- 50mililitrůSherry brandy
- 150mililitrůSirup višňový
- 90mililitrůPoleva cukrářská lískooříšková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Karamel vytvoříme tak, že na pánvi rozehřejeme cukr a jakmile začne hnědnout, přisypeme drcené mandle, promícháme a odstavíme. Necháme vychladnout, vložíme do hmoždíře a roztlučeme.
- 2Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme, vyndáme pecky, půlky broskví vložíme do mísy, zakapeme brandy a zalijeme teplým sirupem. Necháme vychladnout.
- 3Do pohárků vložíme vanilkovou zmrzlinu, posypeme roztlučeným karamelem, na povrch položíme okapanou broskev a polijeme oříškovou polevou.
- 4Podáváme velmi vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.