Broskve s karamelem

45 min.
Francie

Ingredience

    • 600mililitrůZmrzlina vanilková
    • 300gramůBroskve
    • 60gramůCukr moučkový
    • 30gramůMandle
    • 50mililitrůSherry brandy
    • 150mililitrůSirup višňový
    • 90mililitrůPoleva cukrářská lískooříšková
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Karamel vytvoříme tak, že na pánvi rozehřejeme cukr a jakmile začne hnědnout, přisypeme drcené mandle, promícháme a odstavíme. Necháme vychladnout, vložíme do hmoždíře a roztlučeme.
  • 2
    Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme, vyndáme pecky, půlky broskví vložíme do mísy, zakapeme brandy a zalijeme teplým sirupem. Necháme vychladnout.
  • 3
    Do pohárků vložíme vanilkovou zmrzlinu, posypeme roztlučeným karamelem, na povrch položíme okapanou broskev a polijeme oříškovou polevou.
  • 4
    Podáváme velmi vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.