Broskvová roláda se šlehačkou
55 min.
Ingredience
- Na náplň
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 500gramůBroskve
- 200mililitrůSmetana na šlehání
- 1kusCukr vanilka
- 60gramůMed včelí
- Na těsto
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 60gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2Bílky s vodou, vanilkou, solí a cukrem ušleháme dotuha. Do sněhu lehce vmícháme žloutky a po částech mouku.
- 3Těsto rozetřeme po plechu a v předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
- 4V mezičase si připravíme náplň. Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Do smetany vmícháme vanilku a citronovou kůru a vyšleháme dotuha. Do ušlehané smetany vmícháme pokrájené broskve a lžíci medu.
- 5Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.
- 6Vychladlý piškot položíme na servírovací mísu, naplníme 2/3 náplně a srolujeme. Povrch potřeme zbylou náplní a pokapeme zbylým medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.