Broskvová roláda se šlehačkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Bílky s vodou, vanilkou, solí a cukrem ušleháme dotuha. Do sněhu lehce vmícháme žloutky a po částech mouku.
  • 3
    Těsto rozetřeme po plechu a v předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
  • 4
    V mezičase si připravíme náplň. Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Do smetany vmícháme vanilku a citronovou kůru a vyšleháme dotuha. Do ušlehané smetany vmícháme pokrájené broskve a lžíci medu.
  • 5
    Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.
  • 6
    Vychladlý piškot položíme na servírovací mísu, naplníme 2/3 náplně a srolujeme. Povrch potřeme zbylou náplní a pokapeme zbylým medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.