Broskvová šťáva

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
222 g
Vláknina
5 g
Cukr
212 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na kostky, které ještě rozmačkáme a vložíme do 5 litrové lahve. Přidáme na tenké plátky nakrájený citrón i se slupkou, rozložíme hřebíčky, posypeme kyselinou citrónovou, zasypeme cukrem, zalijeme vodou, přikryjeme a necháme 2 dny vylouhovat.
  • 2
    Vylouhované ovoce přelijeme do hrnce, dáme na sporák a na úplně jemném plamínku hřejeme 20 minut. Pozor, nevaříme. Po dobu hřáti lžíci sebereme pěnu, která se tvoří na povrchu hrnce.
  • 3
    Necháme vychladnout, scedíme přes hustý cedník a naléváme do lahvi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.