Broskvové dortíčky
33 min.
Ingredience
- 50gramůČokoláda hořká
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůOřechy lískové
- 840gramůBroskve
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceDžem broskvový
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo smícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, solí a utřeme ho do pěny. Postupně zašleháváme vejce, mouku, prášek do pečiva, oříšky a nahrubo nastrouhanou čokoládu.
- 2Do každé papírové formičky dáme 2-3 lžičky těsta. Navrch položíme 1/2 broskve a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 18 minut.
- 3Dotíčky vyjmeme z trouby. Broskvovou zavařeninu nebo džem zahřejeme s trochou šťávy z broskví a dortíčky potřeme.
- 4Necháme vychladnout, dáme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.