Broskvový dort

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
563 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo, žloutky, špetku soli a přilijeme mléko. Vypracujeme těsto.
  • 2
    Formu na dorty vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Pomažeme ho marmeládou.
  • 3
    Mezitím spaříme broskve, oloupeme je, ropůlíme, vyndáme pecky a půlky broskví poklademe vedle sebe na korpus a pokapeme brandy, zalijeme nahřátým rybízovým želé. Dáme do lednice vychladit, aby želé opět ztuhlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.