Broskvový dort
70 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMarmeláda meruňková
- 300gramůBroskve
- 50mililitrůSherry brandy
- 200gramůŽelé rybízové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
563 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo, žloutky, špetku soli a přilijeme mléko. Vypracujeme těsto.
- 2Formu na dorty vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Pomažeme ho marmeládou.
- 3Mezitím spaříme broskve, oloupeme je, ropůlíme, vyndáme pecky a půlky broskví poklademe vedle sebe na korpus a pokapeme brandy, zalijeme nahřátým rybízovým želé. Dáme do lednice vychladit, aby želé opět ztuhlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.