Broskvový kompot domácí
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyBroskve
- 1litrVoda pitná
- 6lžicCitronová šťáva
- 40gramůSkořice mletá
- 40gramůCukr vanilka
- 4lžíceMed včelí
- 4kusyHřebíček
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
17 g
Cukr
78 g
Postup přípravy
- 1Broskve umyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, které naskládáme na dno sklenice, do každé vložíme hřebíček. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme citrónovou šťávu, vysypeme skořici, vanilkový cukr a med, přivedeme k varu. Připravenou šťávu stáhneme ze sporáku a pomalu naběračkou zaléváme broskve ve sklenici, které zavíčkujeme a v hrnci s vodou je povaříme 10 minut. Potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.