Broskvový kompot domácí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
17 g
Cukr
78 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve umyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, které naskládáme na dno sklenice, do každé vložíme hřebíček. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme citrónovou šťávu, vysypeme skořici, vanilkový cukr a med, přivedeme k varu. Připravenou šťávu stáhneme ze sporáku a pomalu naběračkou zaléváme broskve ve sklenici, které zavíčkujeme a v hrnci s vodou je povaříme 10 minut. Potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.