Broskvový nákyp

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
6 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve spaříme vařící vodou, oloupeme, vypeckujeme a rozčtvrtíme.
  • 2
    Formu vymažeme máslem, urovnáme do ní broskve a posypeme je 30 g cukru a vanilkovým cukrem.
  • 3
    Z bílků a trochy studené vody ušleháme pevný sníh, přidáme do něj 150 g cukru a vanilkový cukr, nakonec vmícháme rozkvedlané žloutky. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a spolu s nasekanými mandlemi vmícháme do těsta.
  • 4
    Těstem pokryjeme broskve ve formě a na spodní mřížce v troubě pečeme nákyp při 180 stupních Celsia asi 45 minut.
  • 5
    Vyjmeme z trouby, pocukrujeme a ihned podáváme.
  • 6
    Vhodnou přílohou je vanilková omáčka nebo vinné šodó.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.