Broskvový nákyp
75 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůBroskve
- 20gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 80gramůMouka polohrubá
- 80gramůSolamyl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMandle
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
6 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Broskve spaříme vařící vodou, oloupeme, vypeckujeme a rozčtvrtíme.
- 2Formu vymažeme máslem, urovnáme do ní broskve a posypeme je 30 g cukru a vanilkovým cukrem.
- 3Z bílků a trochy studené vody ušleháme pevný sníh, přidáme do něj 150 g cukru a vanilkový cukr, nakonec vmícháme rozkvedlané žloutky. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a spolu s nasekanými mandlemi vmícháme do těsta.
- 4Těstem pokryjeme broskve ve formě a na spodní mřížce v troubě pečeme nákyp při 180 stupních Celsia asi 45 minut.
- 5Vyjmeme z trouby, pocukrujeme a ihned podáváme.
- 6Vhodnou přílohou je vanilková omáčka nebo vinné šodó.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.