Broskvový nákyp s ovocným krémem
85 min.

Ingredience
- Nákyp
- 300gramůRýže loupaná
- 2,5mililitryMléko plnotučné
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- Na proložení nákypu
- 4lžíceBrusinky sušené
- 1baleníKompot broskvový
- 1baleníCukr skořicový
- Na vytření mísy
- Pudingový krém
- 2,5mililitryMléko plnotučné
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1baleníPuding vanilkový v prášku
- Žloutkový sníh
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Dobře promytou rýži dáme do hrnce, zalijeme ji mlékem, přimícháme krupicový cukr, špetku soli a rýži uvaříme pomalu pod poklicí doměkka. Vaříme ji přibližně 20 minut.
- 2Mezitím si zapneme troubu na 170°C.
- 3Velký meruňkový kompot slijeme přes síto, šťávu zachytíme do rendlíku, broskve necháme v sítu okapat. Sušené brusinky promyjeme pod tekoucí vodou a odložíme do misky.
- 4Rozklepneme čerstvá vejce a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky v misce vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který postupně zapracujeme do vyšlehaných žloutků a tento krém zamícháme do vychladlé uvařené rýže. Zapékací mísu vytřeme máslem. Dáme do ní 1/3 rýže, posypeme ji skořicovým cukrem, brusinkami, na ně poklademe broskve, 2/3 rýže a postup opakujeme. Poslední vrsvu nákypu bude rýže. Pak nákyp vložíme do rozehřáté trouby a pečeme ho 35-40 minut dozlatova.
- 5Ze šťávy z kompotu si připravíme pudingový krém: 250ml šťávy smícháme s 250ml mléka. Z tohoto množství odebereme 100ml mléka ve kterém rozmícháme 1.5 lžíce cukru a celé balení vanilkového pudingu. Mléko se šťávou přivedeme k varu, do něj zamícháme rozmíchaný pudingový prášek s cukrem a uvaříme sladkokyselý krém.
- 6Upečečený nákyp rozdělíme na talíře, porce přelijeme teplým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.