Brownies Ambiente

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
1 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme do mixeru, s pískovým cukrem je ušleháme do pevné pěny, do které potom přidáme změklé máslo a spolu dohladka vyšleháme.
  • 2
    Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu, nasekáme jádra vlašských ořechů a vyjmeme zrníčka z vanilkové tobolky.
  • 3
    Čokoládu dáme rozpustit ve vodní lázni, přilijeme ji do vaječné směsi. Za stálého míchání postupně přidáváme nasekané vlašské ořechy, hořký kakaový prášek, vanilková zrníčka, špetku soli s moukou a pomalu vše vymícháme na hladké těsto bez hrudek.
  • 4
    Pekáč o rozměrech 25x15 cm vytřeme 20 g másla, vlijeme do něj těsto a dáme do trouby předehřáté na 150 °C péci. Při této teplotě pečeme 40 minut, upečený korpus překlopíme ještě teplý na vál a na dno pekáče položíme vlhkou utěrku. Pekáč sundáme až po vychladnutí.
  • 5
    Vychladlý korpus pokrájíme na 3 cm kostky, které z jedné strany posypeme polovinou moučkového cukru, druhou polovinu cukru smícháme s rozmačkanými čerstvými brusinkami. Pocukrované kostky rozdělíme na talíře a vedle nich navrstvíme terč z brusinek.
  • 6
    Brownies servírujeme s vanilkovou zmrzlinou na brusinkovém terči.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.