Brownies Ambiente
70 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůCukr krupice
- 220gramůMáslo čerstvé
- 110gramůČokoláda hořká
- 100gramůOřechy vlašské
- 30gramůKakao
- 1kusVanilkový lusk
- 1gramSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr moučkový
- 200gramůBrusinky
- 500gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
1 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme do mixeru, s pískovým cukrem je ušleháme do pevné pěny, do které potom přidáme změklé máslo a spolu dohladka vyšleháme.
- 2Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu, nasekáme jádra vlašských ořechů a vyjmeme zrníčka z vanilkové tobolky.
- 3Čokoládu dáme rozpustit ve vodní lázni, přilijeme ji do vaječné směsi. Za stálého míchání postupně přidáváme nasekané vlašské ořechy, hořký kakaový prášek, vanilková zrníčka, špetku soli s moukou a pomalu vše vymícháme na hladké těsto bez hrudek.
- 4Pekáč o rozměrech 25x15 cm vytřeme 20 g másla, vlijeme do něj těsto a dáme do trouby předehřáté na 150 °C péci. Při této teplotě pečeme 40 minut, upečený korpus překlopíme ještě teplý na vál a na dno pekáče položíme vlhkou utěrku. Pekáč sundáme až po vychladnutí.
- 5Vychladlý korpus pokrájíme na 3 cm kostky, které z jedné strany posypeme polovinou moučkového cukru, druhou polovinu cukru smícháme s rozmačkanými čerstvými brusinkami. Pocukrované kostky rozdělíme na talíře a vedle nich navrstvíme terč z brusinek.
- 6Brownies servírujeme s vanilkovou zmrzlinou na brusinkovém terči.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.