Brukev dušená

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brukve (neboli kedlubny, jedná se o shodný druh) oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, podlijeme vývarem a dle chuti osladíme. Dusíme 15 minut. Jakmile jsou měkké, zahustíme máslem smíchaným s moukou, které po malých kouscích přidáváme do šťávy.
  • 2
    Dušené brukve podáváme k vařenému hovězímu masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.