Brukev dušená
30 min.

Ingredience
- 8kusůKedlubna
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 0,5decilitrHovězí vývar základní
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brukve (neboli kedlubny, jedná se o shodný druh) oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, podlijeme vývarem a dle chuti osladíme. Dusíme 15 minut. Jakmile jsou měkké, zahustíme máslem smíchaným s moukou, které po malých kouscích přidáváme do šťávy.
- 2Dušené brukve podáváme k vařenému hovězímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.