Brukev dušená s kyselou smetanou
30 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 8kusůKedlubna
- 1špetkaSůl
- 1šálekZakysaná smetana
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brukve nakrájíme na hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, mírně podlijeme a dusíme skoro do měkka. Poté přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a nasekanou petrželovou natí, vše krátce povaříme.
- 2Odstavíme z ohně, přidáme žloutek, rozmíchaný v troše smetany, dle potřeby zakapeme citrónovou šťávou. Citrónovou šťávu můžeme nahradit bílým vínem.
- 3Podáváme s bramborami a petrželí nebo smaženými noky z odpalovaného těsta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.