Brukev dušená s kyselou smetanou

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brukve nakrájíme na hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, mírně podlijeme a dusíme skoro do měkka. Poté přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a nasekanou petrželovou natí, vše krátce povaříme.
  • 2
    Odstavíme z ohně, přidáme žloutek, rozmíchaný v troše smetany, dle potřeby zakapeme citrónovou šťávou. Citrónovou šťávu můžeme nahradit bílým vínem.
  • 3
    Podáváme s bramborami a petrželí nebo smaženými noky z odpalovaného těsta.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.