Brukev plněná zeleninou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
756 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brukve očistíme a středy vydlabeme. V kastrůlku na oloupané, jemně nakrájené cibuli podusíme vydlabané vnitřky brukví. Změklé máslo utřeme, přidáme rozšlehaný žloutek a na kostičky nakrájené, v mléce navlhčené žemle. Vmícháme podušené vnitřky brukví, nasekanou okurku, očištěnou, najemno nasekanou papriku a část nastrouhaného sýru. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme. Připravenou směsí naplníme vydlabané brukve, urovnáme je do tukem vymazaného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.