Brukev plněná zeleninou
55 min.
Ingredience
- 20gramůTuk
- 8kusůBrukev řepka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
- 30gramůOkurky nakládané
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 0,5kusPaprika zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
756 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brukve očistíme a středy vydlabeme. V kastrůlku na oloupané, jemně nakrájené cibuli podusíme vydlabané vnitřky brukví. Změklé máslo utřeme, přidáme rozšlehaný žloutek a na kostičky nakrájené, v mléce navlhčené žemle. Vmícháme podušené vnitřky brukví, nasekanou okurku, očištěnou, najemno nasekanou papriku a část nastrouhaného sýru. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme. Připravenou směsí naplníme vydlabané brukve, urovnáme je do tukem vymazaného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.