Brukve plněné masem
55 min.

Ingredience
- Náplň
- 0,25kusCibule
- 1kusŽampiony čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 400gramůKuřecí maso vařené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 8kusůKedlubna
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
35 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
12 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Příprava náplně: jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme nasekaný žampión, posekanou petrželovou nať, osolíme a dusíme do měkka. Poté přidáme namleté maso i se šťávou, mírně podlijeme a podusíme 5 minut. Odstavíme z ohně a zamícháme žloutek.
- 2Příprava brukví: oloupané brukve vydlabeme lžičkou, osolíme uvnitř i vně, naplníme připravenou směsí a vložíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo.
- 3Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborami dušenými s máslem a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.