Brukve plněné zeleným hráškem
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 1lžičkaCibule
- 1kusHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 8kusůKedlubna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapaný hrášek, posekanou petrželovou nať, smetanu, osolíme a krátce povaříme.
- 2Brukve oloupeme, vydlabeme, osolíme uvnitř i vně a naplníme připravenou směsí. Vložíme na rozehřáté máslo, přidáme několik lžic vývaru a za mírného podlévání dusíme do měkka.
- 3Šťávu poté zahustíme syrovým máslem smíchaným s moukou, které po částech přidáváme do šťávy a ještě krátce povaříme.
- 4Mladé lístky brukví nasekáme a během dušení je přidáme do pokrmu.
- 5Podáváme s bramborami dušenými na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.