Brukve plněné zeleným hráškem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapaný hrášek, posekanou petrželovou nať, smetanu, osolíme a krátce povaříme.
  • 2
    Brukve oloupeme, vydlabeme, osolíme uvnitř i vně a naplníme připravenou směsí. Vložíme na rozehřáté máslo, přidáme několik lžic vývaru a za mírného podlévání dusíme do měkka.
  • 3
    Šťávu poté zahustíme syrovým máslem smíchaným s moukou, které po částech přidáváme do šťávy a ještě krátce povaříme.
  • 4
    Mladé lístky brukví nasekáme a během dušení je přidáme do pokrmu.
  • 5
    Podáváme s bramborami dušenými na másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.