Brukve smažené
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 8kusůKedlubna
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brukve oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme do poloměkka v malém množství osolené vody. Necháme okapat, poté obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a klademe do rozpáleného tuku.
- 2Smažené brukve podáváme jako přílohu k telecí pečeni nebo jako samostatný pokrm s bramborovou kaší a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.